Advent u HPM-u

Hrvatski povijesni muzej Vas poziva na „Advent u Hrvatskom povijesnom muzeju“ - događanja koja će se održati tijekom 4 adventske nedjelje (30. studenog te 7., 14. i 21. prosinca 2014.) od 10 do 13 sati.

U Hrvatskom povijesnom muzeju tijekom 4 adventske nedjelje od 10 do 13 sati održavat će se poseban program vezan uz obilježavanje 250-te obljetnice izgradnje palače Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch, u kojoj je od 1959. smješten Hrvatski povijesni muzej. Tom prigodom posjetiteljima ćemo od 10:30 sati predavanjima predstaviti zanimljivosti iz vremena izgradnje palače i života četiriju plemićkih obitelji koje su ju posjedovale. Tijekom sve četiri adventske nedjelje posjetitelji će imati priliku saznati nešto više o obiteljima Vojković/Vojkffy (30.11.), Oršić (7.12.), Kulmer (14.12.) i Rauch (21.12.). 

Tijekom prosinca uz predavanje predstavit će Vam se i kostimirani nekadašnji vlasnici palače – Adam Oršić (7.12.),  Josipa Kulmer (14.12.) te Levin i Antonija Rauch (21.12.).

Osim toga u vrijeme Adventa u Muzeju će svakodnevno biti u ponudi božićne radionice, za mlađe posjetitelje, koje se organiziraju prema dogovoru, u radno vrijeme Muzeja. Na njima će se sudionici moći upoznati s božićnom tradicijom i simbolima te božićevanjem u Hrvata kroz povijest. Također, moći će izraditi posebne božićne jaslice, po uzoru na jaslice koje se čuvaju u muzejskim zbirkama.

Dođite nam u što većem broju, nekadašnji vlasnici palače vas očekuju!


Na vrh