Advent u Hrvatskom povijesnom muzeju 2019.

Advent u Hrvatskom povijesnom muzeju je započeo!

Tijekom prosinca pripremamo vam izuzetna glazbena događanja uz naše, već tradicionalne, božićne radionice.

Provedite svoje adventske večeri uz Brahmsa! Sopranistica sa bečkom adresom Tanja Ruždjak te pijanisti, osnivači i voditelji Umjetničke organizacije Cristoforium, Danijel i Ljubomir Gašparović, uvest će nas u bogati glazbeni svijet Johannesa Brahmsa kroz popijevke, intermezza, valcere i slavne mađarske plesove i to na 'bratu blizancu' klavira kakvog je posjedovao sam Brahms, a bio je u vlasništvu obitelji Vranyczany.

Program koncerata:
J. Brahms:
Tri popijevke
Tri intemezza, op. 117
Valceri za klavir četveroručno, op. 39
Mađarski plesovi (izbor) 

Koncerti „Večeri s Brahmsom“ održat će se 5., 12. i 17. prosinca s početkom u 19:30 sati u Hrvatskom povijesnom muzeju, Matoševa 9.

Također Vas pozivamo na koncert u sklopu 4. festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i udruge za kulturu Musica Nota na kojem nastupaju Gradski zbor Franjo pl. Lučić iz Velike Gorice, Zagrebački katedralni mještoviti zbor i Cantus ante omnia.

Koncert u sklopu 4. festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu održat će se 8. prosinca s početkom u 19:00 sati u Hrvatskom povijesnom muzeju, Matoševa 9.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

U dane održavanja koncerata, Hrvatski povijesni muzej će za sve posjetitelje imati produženo radno vrijeme do početka koncerta, od 10 do 19:30 sati.

Radujemo se Vašem dolasku!

Foto galerija: Advent u HPM-u 2019Na vrh