Dan muzeja '18. i radionica Animacijom do nedostupne baštine

Povodom Dana muzeja (18. svibnja 2018.) ulaz u muzej je besplatan. Radno vrijeme muzeja je od 10 do 20 sati, a sve muzejske publikacije su snižene 20%.

U 16 sati pridružite nam se na radionici izrade animiranog filma tehnikom stop animacije na temu ilustriranih povijesnih osoba. Radionica traje do 18.30. Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu najavu na: pedagog@hismus.hr

Povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja u skladu s ovogodišnjom temom „Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika“ Hrvatski povijesni muzej organizira radionicu izrade animiranog filma tehnikom stop animacije za najmlađu publiku. Stop animacija jedna je od najjednostavnijih i najučinkovitijih načina stvaranja animacije. Nizanjem fotografija predmeta s malim pomakom postiže se dojam kretanja. Radionica započinje izradom scenarija filma koji je povezan s aktualnom izložbom „Nedostupna baština“, a temelji se na ilustracijama koje je za izložbu napravio poznati svjetski ilustrator Milan Trenc. Ilustrirani likovi predstavljaju osobe iz hrvatske prošlosti koji će postati  glavni junaci u novonastalom filmu. Fotografije se snimaju uz pomoć stativa i tableta, a zatim montiraju uz pomoć aplikacije za izradu filma. Polaznici će na taj način suvremenim tehnologijama interpretirati povijesne događaje i osobe te  će ih svojom kreativnošću oživjeti u virtualnom svijetu.

Zahvaljujemo se tvrtki Dedal komunikacije d.o.o. na sponzorstvu radionice.


Na vrh