CHRONICLES OF MERCENARIES, LEGENDS AND STEREOTYPES

Međunarodna znanstvena konferencija pod zajedničkim nazivom CHRONICLES OF MERCENARIES, LEGENDS AND STEREOTYPES // KRONIKE PLAĆENIKA, LEGENDE I STEREOTIPI u povodu obilježavanja 400. godišnjice početka Tridesetogodišnjeg rata (1618.–1648.), zajednički je interdisciplinarni projekt Hrvatskog instituta za povijest, Hrvatskog državnog arhiva i Hrvatskog povijesnog muzeja pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i održava se 9. i 10. travnja 2018.

Svečano otvaranje konferencije održat će se u „Zlatnoj dvorani“ palače Hrvatskoga instituta za povijest u ponedjeljak, 9. travnja 2018. u 9:30 sati. Konferencija se održava prema priloženome programu u Hrvatskome institutu za povijest te u Hrvatskome državnom arhivu i Hrvatskome povijesnom muzeju.

Izložbe koje prate konferenciju organizirat će se u dvorani barokne palače Hrvatskoga povijesnog muzeja te auli Hrvatskoga državnog arhiva.  Iste imaju za cilj potkrijepiti izlaganja konferencije izvornicima i preslicima muzejskoga i arhivskog gradiva. Izložba u Hrvatskom državnom arhivu pod naslovom Who were those “terrible Croats“? // Tko su bili ti „strašni Hrvati“? otvorit će se utorak, 10. travnja u 11:00 sati, a izložba u Hrvatskom povijesnom muzeju pod naslovom Sword, Spear and a Powder Keg // Mač, koplje i bure baruta u 15:00 sati. Iste će biti dostupne javnosti do 7. lipnja 2018. godine.

Dvodnevna događanja obilježit će i sudjelovanje Počasne satnije Kravat pukovnije.

Ovdje saznajte više o konferenciji.

Ovdje možete preuzeti materijale vezane uz Konferenciju i izložbe:

Program
Pozivnica
Plakat


Na vrh