Maske u Hrvatskom povijesnom muzeju

Hrvatski povijesni muzej Vas poziva na posebno pedagoško događanje „Maske u Hrvatskom povijesnom muzeju“, koje će se održati na posljednje dane fašnika u ponedjeljak 16. i utorak 17. veljače 2015. od 10 do 18 sati.

Dragi posjetitelji, Hrvatski povijesni muzej 16. i 17. veljače 2015. poziva i nagrađuje sve vojnike, generale, pilote, tenkiste, mornaričke kapetane, dame, prinčeve i princeze, guvernante, medicinske sestre, kirurge, ratne umjetnike i izvjestitelje, i sve ostale prigodne „ratne“ maske!

Naime, svi posjetitelji, oni veliki i oni mali, koji se navedenih dana dodatno potrude i dođu u Muzej odjeveni u zanimljivu masku, po mogućnosti iz vremena Prvog svjetskog rata, ostvarit će besplatni posjet izložbi Slike Velikog rata uz stručno vodstvo maskiranih muzejskih djelatnika. No, osim razgleda izložbe uz maskirane vodiče, posjetitelji će se moći besplatno uključiti u zanimljive kreativne radionice te dodatne edukativne muzejske programe na kojima će, ukoliko već nisu, moći izraditi vlastitu masku i usput saznati brojne zanimljivosti iz svakodnevnog života ljudi s početka 20. stoljeća u Hrvatskoj i Europi. Vidimo se u Muzeju!


Na vrh