Međunarodni dan muzeja 2019.

Hrvatski povijesni muzej se i ove godine, 24. puta za redom, priključuje obilježavanju Međunarodnog dana muzeja, koji ćemo proslaviti u subotu 18. svibnja 2019. Tog dana se ujedno obilježava završetak 24. Edukativne muzejske akcije (EMA) u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, na zajedničku temu (Pre)hrana, te će u Muzeju biti organizirani brojni edukativni sadržaji i bogati cjelodnevni program:

-          za sve posjetitelje toga dana osigurali smo besplatan ulaz te duže radno vrijeme od 10 do 18 sati;

-          također, svi zainteresirani posjetitelji moći će tijekom dana razgledati izložbu „1918. – Prijelomna godina u Hrvatskoj“ uz besplatno kostimirano stručno vodstvo, koje se organizira u četiri navrata:

1.       s početkom u 11 sati,

2.       s početkom u 13 sati,

3.       s početkom u 15 sati,

4.       s početkom u 17 sati;

-          za pet najbržih/najsretnijih posjetitelja koji dođu na kostimirano stručno vodstvo, u svakom od navedenih termina, osigurali smo mali poklon – katalog gostujuće izložbe Državnog arhiva u Šibeniku i Muzeja grada Šibenika „Ante vitez Šupuk i njegov grad“, koja se uskoro zatvara, i može se razgledati do nedjelje 19. svibnja;

-          osim toga, pozivamo sve zainteresirane da se priključe besplatnom pratećem edukativnom programu „Gladna 1918.“, organiziranom u sklopu 24. EMA-e, a koji će biti organiziran za sve posjetitelje tijekom dana. Osim prethodno navedenih kostimiranih stručnih vodstava po izložbi edukativni programi uključuju i rješavanje zanimljivih interaktivnih radnih zadataka u obliku novina iz vremena Prvog svjetskog rata, uz mnoštvo dodatnih edukativnih sadržaja, poput slaganja slagalica s kartom poslijeratne Europe ili učenja Morseovog koda. Program  se sastoji od niza edukacijsko-animacijskih aktivnosti u okviru aktualne izložbe, a namijenjen je kako za grupne tako i za individualne posjete (primarno učenika viših razreda osnovne škole te srednjoškolaca, ali je njegova realizacija moguća i s posjetiteljima ostalih dobnih skupina);

-          naposljetku, za sve posjetitelje toga dana osigurali smo i poseban popust od 20 % za kupnju muzejskih publikacija i suvenira u ukupnom iznosu iznad 200 kn.

Pozivamo Vas stoga da 18. svibnja svakako posjetite Hrvatski povijesni muzej i s nama proslavite još jedan Međunarodni dan muzeja!

Veselimo se Vašem dolasku i dobro nam došli!


Na vrh