Noć muzeja 2015.

Program Hrvatskog povijesnog muzeja, uz besplatan ulaz 18-01 h za sva događanja:

Slike Velikog rata / izložba:

Posjetitelji u Noći muzeja mogu razgledati izložbu "Slike Velikog rata", koja je postavljena povodom obilježavanja 100-te obljetnice od početka Prvog svjetskog rata. Izložena su djela iz Zbirke slika, grafika i skulptura Hrvatskog povijesnog muzeja, grupirana u nekoliko cjelina, a pružaju uvid u ratna zbivanja kroz oči slikara, grafičara i kipara - ratnih umjetnika.

Sa ratišta - ratni dnevnik Stjepana Kolandera / projekcija:

U svečanoj dvorani Muzeja može se pogledati prezentacija s pregledom najzanimljivijih informacija iz dnevničkih zapisa Stjepana Kolandera „Sa ratišta I.-XX.“, original kojega se čuva u Dokumentarnoj zbirci I. Hrvatskog povijesnog muzeja. Posjetitelji će moći saznati i više informacija koristeći se svojim smartphone uređajima, putem kojih će moći istražiti sve do tada objavljene informacije iz Dnevnika, na mrežnim stranicama Muzeja (www.bezrumanemasturma.hismus.hr).

Stjepan Kolander - Mali čovjek u Velikom ratu / druženje:

Svi posjetitelji koji se te noći nađu u izložbenom prostoru Hrvatskog povijesnog muzeja, moći će naići i na „samog“ Stjepana Kolandera, koji će svoje ratne doživljaje, dojmove i iskustva rado prenijeti svima zainteresiranima, koristeći se metodom oživljene povijesti.

Prigodno sniženje muzejskih publikacija:

U vremenu od 18 do 01 sat, posjetitelji mogu nabaviti raznovrsne muzejske publikacije uz prigodno sniženje do 50 % (pojedini naslovi).


Na vrh