Peljarom do tajni nedostupne baštine

Hrvatski povijesni muzej poziva Vas na plovidbu kroz hrvatsku prošlost na radionici „Peljarom do tajni nedostupne baštine“. Program  se sastoji od niza edukacijsko-animacijskih aktivnosti u okviru aktualne izložbe „Nedostupna baština – tajne čuvaonica Hrvatskog povijesnog muzeja“. Program je namijenjen za grupne i individualne posjete, a posjetitelji će istraživati izložbu koristeći navigacijsko pomagalo – peljar, sa zadatkom prijenosa brodskoga tereta - škrinje s raznim materijalima koji su bili potrebni ljudima prošlih vremena kako bi predmete izradili. Njime će u konačnici posjetitelji otkriti tajne koje skrivaju muzejski predmeti.

Zbog reprezentativnih eksponata visoke povijesno-kulturne važnosti, izložba je namijenjena svim uzrastima, a edukativni program učenicima osnovnih škola.

Radionica je osmišljena unutar 23. edukativne muzejske akcije u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva-Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju u povodu Međunarodnog dana muzeja 2018. godine. Zbog interesa publike produljena je do 30. rujna do kada je ujedno otvorena izložba „Nedostupna baština“. Sudjelovanje na radionici je besplatno uz kupnju ulaznice za izložbu.

Grupne posjete radionicama potrebno je najaviti na pedagog@hismus.hr ili na brojeve telefona: 01 4851 990, 091 1818 208.

Veselimo se Vašem dolasku!


Na vrh