Predstavljanje školskoga kalendara udruge Pragma „Sanjam“

Dragi posjetitelji, pozivamo Vas na predstavljanje školskoga kalendara "Sanjam" udruge Pragma koje će se održati u petak 11. rujna 2015. od 12 sati u Hrvatskom povijesnom muzeju, Matoševa 9 u Zagrebu.

Molimo Vas za prethodnu registraciju putem obrasca: http://goo.gl/forms/o4xxEq1GX2 


Nakon školskih kalendara „Godina za sjećanje“ i „Godina za akciju“, Pragma objavljuje svoj treći školski kalendar, pod naslovom „Sanjam“, s ciljem doprinosa razvoju demokratskih načela i aktivnog građanstva u djece osnovnoškolskoga i srednjoškolskoga uzrasta.
Kroz školsku godinu 2015/2016. prate se životi osoba koje su doprinijele hrvatskoj i/ili svjetskoj povijesti u područjima znanosti, obrazovanja, zaštite i promicanja ljudskih prava, humanitarnoga rada, književnosti, športa, promicanja obiteljskih i domoljubnih vrijednosti: Martin Luther King mlađi, Octavia Hill, Kata Šoljić, Helen Keller, Slava Raškaj, blažena Majka Terezija, Zlatko Crnković, Marija Jurić Zagorka, Paulo Freire, Viktor Emil Frankl, Alexander Graham Bell, Dražen Petrović, Wilma Rudolph. Za razdoblje od mjeseca rujna 2015. do mjeseca lipnja 2016. g. predloženo je više aktivnosti koje nastavnici i učenici mogu birati sukladno zanimanju, raspoloživome vremenu i mogućnostima na nastavi te dobi i zrelosti učenika. U pojedine se aktivnosti mogu uključiti i roditelji, stručnjaci i 'prijatelji' škole (ustanove, udruge i druge organizacije civilnoga društva). Izrada Školskoga kalendara omogućena je temeljem financijske potpore Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva socijalne politike i mladih te Grada Zagreba ‒ Ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Partner u promociji Kalendara je Hrvatski povijesni muzej.


Na vrh