Nova izložba... NEOPISIVO!!!

HISMUS je spreman za Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru, a vi?

NEOPISIVO!!!

III. izložba Hrvatskog povijesnog muzeja iz ciklusa izložbi HISMUS Parkour

Europski trg (Zagreb), 15. – 21. studenog 2022.

 

Ove, 2022. godine Hrvatska nogometna reprezentacija nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru, koje započinje u nedjelju 20. studenog, a veliko finale održat će se 18. prosinca. Ovaj najgledaniji sportski događaj povod je da vas podsjetimo na veliki uspjeh naše reprezentacije 2018. u Rusiji. Povijesnim ulaskom u finale Svjetskog Prvenstva 2018. u Rusiji, Hrvatska je osvojila drugo mjesto, tj. srebro. U Zagrebu 16. srpnja 2018. preko 550 tisuća ljudi s ponosom je dočekalo Vatrene, a idućih nekoliko dana Vatreni su dočekivani s oduševljenjem širom Hrvatske. Bilo je NEOPISIVO!!!

Hrvatski povijesni muzej je u ljeto 2018. u svom domu, baroknoj palači Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch otvorio izložbu NEOPISIVO!!! na kojoj su bile predstavljene 74 fotografije s veličanstvenog dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu, slavnih Vatrenih, koje je na glavnom zagrebačkom trgu snimila fotografkinja Hrvatskog povijesnog muzeja Ivana Asić.

Četiri godine kasnije stiglo je novo prvenstvo, a Hrvatski povijesni muzej, ostavši bez svog doma u potresu 2020., izašao je na ulicu među vas ponovno s izložbom NEOPISIVO!!! – III. u nizu iz ciklusa izložbi „HISMUS Parkour“ da bi vas podsjetio na taj veličanstveni uspjeh iz 2018. i našoj reprezentaciji poželio sreću na SP 2022 u Katru.

Fotografije sa sjajnom atmosferom Vatrenih i navijača od prije četiri godine, predstavljamo na Europskom trgu u Zagrebu od 15. do 21. studenog 2022., a fotografije koje će zabilježiti uspjeh od ovog prvenstva možda uskoro vidite u našem sljedećem izložbenom ciklusu „HISMUS Parkour“, koji nastavljamo sve dok se ne vratimo u svoja dva obnovljena gornjogradska doma – palaču Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch u Matoševoj ulici i palaču Jelačić na Griču.

 

Izložba "NEOPISIVO!!!", Europski trg (Zagreb), 15.-21. studenog 2022.

Na vrh