Muzeji u muzeju!

Sljedećega tjedna (23.-26. lipnja 2020., 10-14 h, Tehnički muzej Nikola Tesla) smo ponovno (barem na kratko) s Vama!

Hrvatski povijesni muzej se s radošću pridružuje akciji Tehničkog muzeja NT Muzeji u muzeju tijekom koje ćemo Vam iz bogate ponude Hismus radionica predstaviti četiri najomiljenije! Evo što vas sve očekuje:

1. Heraldika (23.06., 10-14 h) – u utorak ćete imati priliku upoznati se s heraldikom, njenim pravilima i primjenom te izraditi vlastiti obiteljski grb!

2. Moje rodoslovno stablo (24.06., 10-14 h) – u srijedu ćete se upoznati s genealogijom i izraditi svoje obiteljsko stablo!

* prije dolaska na radionicu bilo bi dobro da se bolje upoznate s imenima, prezimenima, zanimanjima, fotografijama... svojih predaka – porazgovarajte s roditeljima (ili ih povedite sa sobom:) i zapišite što ste saznali, jer će vam ti podaci dobro doći na radionici!

3. Odjeća minulih vremena (25.06., 10-14 h) – u četvrtak ćete saznati kako su se odijevali ljudi u prošlosti te kojih pravila mode i lijepoga ponašanja su se strogo držali i zašto, a izradit ćete i vlastiti cilindar i/ili lepezu!

4. Odlikovanja – za čast i slavu (26.06., 10-14 h) – u petak ćete naučiti što je i čime se bavi faleristika, te ćete izraditi vlastita odlikovanja!

Sve navedene radionice namijenjene su širokom krugu posjetitelja/polaznika i u potpunosti besplatne! Sve što vam treba je dobro raspoloženje i dolazak u odabrane dane! Veselimo se novom susretu s vama – u Tehničkom Muzeju!

 


Na vrh