Tematske radionice

Teme radionica su raznolike, a programi se najčešće sastoje od predavanja uz pomoć PowerPoint prezentacije te uvida u originalne predmete. Poželjan je rad s manjom grupom do 20 osoba, no prostor i način prezentacije omogućuju prihvat i većeg broja sudionika (npr. dva školska razreda), čime se smanjuje mogućnost neposrednog komuniciranja i rasprave.

Realizacija navedenih programa uvelike ovisi o prostornim mogućnostima Muzeja i postavima tekućih izložbi, stoga je potreban prethodni dogovor o vremenu i mjestu održavanja programa.

Također, postoji mogućnost prilagodbe i realizacije radionica stranim grupama posjetitelja, najčešće školskog i studentskog uzrasta, a koje se (prema potrebi) mogu izvesti na stranom jeziku prema prethodnom dogovoru. Otvoreni smo za Vaše prijedloge i sugestije.

Cijena ulaznice za učenike i studente je 10 kn. Molimo Vas da se prije grupnog dolaska najavite na tel: 01 4851 900 te na fax: 01 4851 909 ili email: pedagog@hismus.hr.

Tijekom perioda kada je Muzej zatvoren (zbog izmjena povremenih izložbi) u prostoru Muzeja ne održavaju se edukacijske radionice.

Budući da uslijed posljedica potresa Hrvatski povijesni muzej nije trenutno u mogućnosti vršiti daljnje javno djelovanje u Palači, odlučili smo se na terensko (na Vaš poziv dolazimo do Vas i Vaše ustanove), a u razdoblju koje je pred nama planiramo gostovanja te međuinstitucionalne suradnje s muzejskim i odgojno-obrazovnim institucijama.


Na vrh