Opet smo s vama ...!

Hrvatski povijesni muzej se s radošću pridružuje drugoj po redu akciji Tehničkog muzeja NT Muzeji u muzeju (klikom na link možete pogledati cjelovit program), tijekom koje ćemo Vam iz bogate ponude Hismus radionica predstaviti dvije omiljene! Evo što vas očekuje:

  1. Blago potonulog broda iz 16. stoljeća (03.10., 10-13 h) – u subotu ćete se upoznati sa svakodnevnicom ljudi iz kasnorenesansnog doba te podvodnom arheologijom i značajnim lokalitetom kod otočića Gnalića, a putem potrage za predmetima s morskoga dna i njihovog sastavljanja, te putem edukativnih igara – Memory-a i izrade igračaka i ukrasa od predmeta sličnih izronjenima (za koje su i bili namijenjeni), zabavit ćete se i pri tom izraditi unikatne igračke i suvenire!
  2. Priče iz hrvatske povijesti (04.10., 10-13 h) – u nedjelju ćete imati priliku čuti sačuvane mitove, legende i priče o junacima iz hrvatske prošlosti, a u kreativnom dijelu radionice moći ćete izraditi likovne prikaze ili kocke-slagalice, koje će vam nakon radionice ostati za uspomenu i igru!
    * budući da za cjelovitu igru s kockama-slagalicama treba izraditi ukupno 12 kocki, djeci i najmlađima u njihovoj izradi dobro će doći (osim pomoći voditeljica) pomoć roditelja ili prijatelja – u obliku kreativnog timskog rada!

Sve muzejske radionice ovoga vikenda namijenjene su širokom krugu posjetitelja/polaznika i u potpunosti besplatne! Sve što vam treba je dobro raspoloženje i dolazak u odabrane dane!

Veselimo se novom susretu s vama – u Tehničkom Muzeju!


Na vrh