KLIK na kulturni krajolik / 2016.

Radionica “Razrušeni i obnovljeni kulturni krajolici '45.“ u sklopu 21. Edukativne muzejske akcije (EMA), od 18. travnja do 18. svibnja

Učenici i studenti će o razaranjima i obnovi gradova, sela i kulturnih spomenika tijekom i nakon Drugog svjetskog rata moći saznati na izložbi '45. i edukativnoj radionici Hrvatskog povijesnog muzeja. Multimedijalne prezentacije, fotografije, animirana karta Drugi svjetski rat u Europi i Hrvatskoj te interaktivna instalacija Kronologija '45. pomoći će kako bi istražili brojne promjene nastale razaranjem i obnovom kulturnih krajolika 1945.

Uz edukativni listić učenici i studenti upoznat će se s temom radionice i pritom razgledati izložbu, prateći zadane znakove i odgovarajući na pitanja s listića. Praktični rad zasniva se na odabiru  jedne od tri ponuđene teme (antiratna poruka, obnova kulturnog krajolika i protiv razaranja). Učenici/studenti izrađivat će zidne novine kao jedno od pomalo zaboravljenih sredstava komunikacije. To je informativan, čitljiv i zoran oblik prezentacije rezultata rada velikoga formata koji poziva promatrače na gledanje, čitanje i razmišljanje.

Ove godine zajednička tema Edukativne muzejske akcije muzeje je KLIK na Kulturni krajoLIK, a Hrvatski povijesni muzej je temu prilagodio obzirom na tekuću izložbu '45.

Sudjelovanje na Edukativnoj muzejskoj akciji u Hrvatskom povijesnom muzeju, pod naslovom “Razrušeni i obnovljeni kulturni krajolici '45.“ moguće je od 18. travnja do 18. svibnja 2016. tijekom radnog vremena muzeja: od ponedjeljaka do  petka od 10:00 do18:00h (posljednja grupa može prisustvovati radionici od 16:00h),  a subotom i nedjeljom Muzej je otvoren od 10:00 do 13:00 h (posljednja grupa može prisustvovati radionici od 11:30h).

Sudjelovanje na radionici poželjno je uz prethodnu najavu, a ulaz na radionicu je besplatan do 18. svibnja 2016.

Pozivamo Vas, stoga, da dođete u Muzej te ga doživite kao mjesto susreta - ne samo s hrvatskom poviješću i sačuvanim predmetima kulturne baštine, nego i s muzejskim stručnjacima, koji će Vam pomoći da u njemu pronađete kreativno okruženje u kojemu možete razvijati svoje ideje i projekte kroz zanimljive i interaktivne edukativne programe i radionice.

Srdačan pozdrav do susreta u Muzeju!

__________________________

Muzej je otvoren radnim danom (ponedjeljak - petak) od 10-18 sati, a subotom i nedjeljom od 10-13 sati. Cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike je 5kn, a za ostale posjetitelje 10kn. Molimo Vas da se prije grupnog dolaska, radi organiziranja stručnog vodstva i/ili pripreme radionica, najavite tajništvu muzeja na tel: 01/4851 900, mob: 091/1818 208 ili e-mail: j.hotko@hismus.hr

Izložbena podcjelina 'Obnova i izgradnja'

Na vrh