LAĐA - 23. EMA / 2018.

Povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2018. Hrvatski povijesni muzej priključio se 23. Edukativnoj muzejskoj akciji (EMA) u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva pod zajedničkom temom „Lađa“. U edukativnoj akciji sudjeluje 65 hrvatskih muzeja, a kupnjom edukativne knjižice po cijeni od 10 kuna, umjesto ulaznice, sve muzeje možete razgledati besplatno.

Hrvatski povijesni muzej poziva vas da u razdoblju od 18. travnja do 18. svibnja 2018. sudjelujete u programu pod nazivom „Peljarom do tajni nedostupne baštine“. Program se sastoji od niza edukacijsko-animacijskih aktivnosti u okviru aktualne izložbe „Nedostupna baština – tajne čuvaonica Hrvatskog povijesnog muzeja“, a zamišljen je kao plovidba kroz hrvatsku prošlost. Program je namijenjen za grupne i individualne posjete, a posjetitelji će istraživati izložbu pod bojama muzejske zastave sa zadatkom prijenosa brodskoga tereta - škrinje s raznim materijalima koji su bili potrebni ljudima prošlih vremena kako bi predmete izradili. Kao pomoć u istraživanju koristit će navigacijsko pomagalo – peljar kako bi u konačnici otkrili tajne koje skrivaju muzejski predmeti.

Zbog reprezentativnih eksponata visoke povijesno-kulturne važnosti, izložba je namijenjena svim uzrastima, a edukativni program učenicima osnovnih škola. 

Grupne posjete radionicama u sklopu edukativne akcije potrebno je najaviti na pedagog@hismus.hr  ili na brojeve telefona: 01 4851 990, 091 1818 208.


Na vrh